Põhjuse umbusalduse algatamiseks on andnud reformierakonna valitsemisstiil, mille eesmärk on keskenduda vaid eelmise vallavalitsuse tegevuse laimaisele, ültes Delfile IRLi volikogu fraktsiooni aseesimees Mari-Ann Kelam.

Umbusaldust avaldati volikogu reformierakondlasest aseesimees Märt Vooglaiule, revisjonikomisjoni aseesimees Jaak Raiele, vallavanem Alvar Ildile, abivallavanem Margus Kruusmägile ning abivallavanem Oliver Liidemannile.

Istungil valiti Viimsis uus volikogu aseesimees, vallavanem ja kinnitati uued abivallavanemad. Volikogu aseesimeheks valiti valimisliitu Parteivaba Viimsi kuuluv Kristina Kams.

Viimsi vallavanemaks valiti Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv vallavolikogu liige Jan Trei. Jan Trei on töötanud Viimsi abivallavanemana aastatel 2007-2009 ning 2011-2013.

"Meil on tugev meeskond, selge visioon ja arusaamad vallajuhtimisest ning vallaelu arendamisest. Eeskätt keskendume Viimsi tänastele kitsaskohtadele ja väljakutstele, milleks on lasteaia ja koolikohtade juurdeloomine, vabaaja veetmise võimaluste avardamine, huvihariduse kättesaadavuse suurendamine ning sportimisvõimaluste laiendamine. Samuti eakatele mõeldud erinevate sotsiaalteenuste kättesaadavamaks tegemisele. Oluline on meile ka kvaliteetne ja turvaline elukeskkond, korras teed ning edasi arendatud valla ühistranspordivõrk," kommenteeris Trei.

Viimsi uue koalitsiooni osapooled on Isamaa ja Res Publica Liit, valimisliit Parteivaba Viimsi ning valimisliit Rannarahvas.

Koalitsioon plaanib luua kolme partneri ühendfaktsiooni, mida hakkab juhtima Mari-Ann Kelam. Ühendfraktsiooni kuulub 7 IRL-i, 3 Parteivaba Viimsi ja 1 Rannarahva esindaja.