Viimsi Atlantis H20 Veepark andis täna oma kodulehel teada, et on klientide turvatunde suurendamiseks ette võtnud järgmised lisameetmed:

- Dubleerinud veekeskuses suunavad hoiatus- ja ohutussildid ning viidad.
- Suurendanud veekeskuse valvepersonali ja lilla liutoru juurde on lisatud eraldi valvepersonal.
- Kõik instruktorid on peale esmaabikoolituse täiendavalt läbinud ka vetelpäästekoolituse.
- Lilla liutoru maandumisbasseinile on paigaldatud turvapiire, et ainus pääs basseini oleks torust alla laskujale.
- Paigaldanud lisa turva- ja kaamerasüsteemi instruktoritele.
Uuenduslik paigaldatud turvasüsteem tagab selle, et liutoru alguses olev foor ei lase kliendil enne alla laskuda, kui eelmine klient on maandumisbasseinist väljunud. Kui klient ei välju basseinist õigeaegselt, alarmeerib süsteem loetud sekundite jooksul instruktorit.
- Mis puudutab väidetavat põrandate libedust, siis on veekeskus karestanud täiendavalt kogu veekeskuse põrandapinna (viimati 2. septembril), mis on täna karedam kui ükski Eestis kehtestatud norm, vältimaks paljajalu vesisel pinnal liikudes ette tulevaid kukkumisi ja libastumisi.
- Lähitulevikus planeeritava väikelaste-ala (kus hetkel paiknevad lamamistoolid) karestatakse veelkord 14. septembril.
- Siiski paneb veekeskus kõikidele südamele, et veekeskuses vesisel pinnal paljajalu liikudes tuleks olla väga ettevaatlik ning soovitame kasutada libisemisvastase tallaga sobivaid jalanõusid.

15. augustil toimunud traagilise õnnetuse tagajärjel hukkus 42-aastane naine. 17. augustil teatas Põhja ringkonnaprokuratuur, et alustas kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist ettevaatamatusest. Süüdimõistva kohtuotsuse puhul oleks määratud rahaline karistus või kuni üheaastane vangistus. On teada, et naine viibis vee all oluliselt kauem kui oli esialgse info põhjal arvatud.

Kuna naine suri õnnetuse tagajärjel, muudeti viiakse kriminaalmenetlust praegu läbi paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest, kinnitas Põhja ringkonnaprokuratuur. Teise inimese surma põhjustamise eest ettevaatamatusest on karistuseks kuni kolme aastase pikkune vangistus.

Kuna kriminaalasjas on menetlus pooleli, ei ole võimalik rohkem infot avalikkusega jagada.