Viimane aasta aega on valda juhitud omakasupüüdlikult ja äärmiselt ebaprofessionaalselt. Keskendutud on peamiselt oma isiklike ambitsioonide täitmisele, mitte vallaelanikele heaolu ja turvatunde loomisele,“ sõnas Märt Vooglaid.

Olukorras, kus Viimsi vald on Rahandusministeeriumi poolt järelevalve all ning vallavanem Jan Trei suhtes on algatatud kriminaaluurimine valla raha omastamise osas, ei ole vallavolikogu esimees Priit Robas aasta aega suutnud komplekteerida revisjonikomisjoni, kes peaks vallas toimuvatele tehingutele hinnanguid andma.

„Oleme esitanud õigusabikulude märkimisväärse tõusu osas mitu arupärimist, sisulisi vastuseid saanud ei ole. Olukorras, kus vallavalitsusel on olemas juristid, jääb selgusetuks, miks on vallal õigusabi kulukad lepingud veel mitme maineka õigusbürooga,“ märkis Vooglaid.

Vallavanem Jan Teile heidab opositsioon ette:
1. Viimsi valla rahaliste vahendite ebaseadusliku kasutamise isiklike õigusabi kulude eest tasumisel.
2. Viimsi valla ja tema tütarettevõtete läbipaistmatud ja põhjendamatud õigusabikulud, mis on viimase 11 kuu jooksul kahekordistunud.
3. Viimsi valla informatsioonikanalite propagandistlik ärakasutamine ühe erakonna huvides.

Vallavolikogu esimehele Priit Robasele heidetakse ette:
1. Tegevusetust seoses vallavanema takistamisega valla vara ebaseaduslikul kasutamisel.
2. Soovimatust lõpetada valla mainet kahjustavat tegevust.
3. Revisjonikomisjoni töö takistamist.

Vallavanem Jan Trei osas on algatatud uurimine keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo poolt valla vara omastamise osas.