Viimsi abivallavanema Jaan Alveri ja N-Terminal Grupi juhatuse esimehe Sulev Loo allkirjastatud lepingu kohaselt kohustub AS Milstrand täitma kõiki tervise- ja keskkonnakaitse seadusi ning tagama ümbritseva elukeskkonna kvaliteedi säilimise, teatas Viimsi vallavalitsuse pressiesindaja BNS-ile.

Samuti kohustub Milstrand sõlmima keskkonnariskide vähendamiseks vastutuskindlustuslepingu miinimumkindlustussummaga 50 miljonit krooni.

Milstrand võttis endale lepingu sõlmimisega ka kohustuse investeerida ümbruskonna infrastruktuuride ning elukeskkonna arenguks ja kaitsmiseks viie aasta jooksul ligi 24,2 miljonit krooni.

"Me aktsepteerime seda, et tegutseme külaga kõrvuti ja oleme üks osa Viimsi vallast," ütles Sulev Loo volikogu 14. märtsi istungil. "Külaelanikelt ja vallalt ootame vastu meie tegevuse aktsepteerimist."

Jaan Alveri sõnul on lepinguga tagatud ümbruskonna elanike turvalisus ning keskkonna heaolu. "Mõlemad pooled on saanud lahenduse, kus on arvestatud nii ettevõtluse kui ka elukeskkonna huvidega," ütles ta.

Viimsi vallavalitsus süüdistas veel möödunud aasta detsemris Milstrandi elanike ja keskkonna huvides kehtestatud ohutusnõuete eiramises. "Milstrand tegutseb "riik riigis" põhimõttel, eirates kõiki keskkonna ja ümberkaudsete elanike huvides kehtestatud nõudeid," teatas Viimsi vallavalitsuse pressiesindaja 17. detsembril.

"AS Milstrand on valla kõrgeima ohuga ettevõte, kuid ohutustingimusi nad täitnud ei ole," lisas toona Viimsi vallavanem Kaido Metsma.

Vallavalitsus süüdistas detsembris Milstandi selles, et vallas puudub igasugune ülevaade firma tegevusest, sest firma polnud eelmise aasta teisest kvartalist alates vallale aruannet esitanud ega ka sentigi maksnud, kuna lõpetas ühepoolselt vallaga sõlmitud varasema koostöölepingu.

AS Milstrand on alates 1997. aastast maksnud Viimsi vallale, kelle territooriumil naftaterminal asub, hüvituseks 4,8 miljonit krooni. Milstrand peatas maksed möödunud aasta juunis vallavalitsuse tegevuse tõttu.