Viimsis kehtis määrus, mille kohaselt kolme ja enama lapsega pered saavad taotleda tasuta lasteaia- ja koolitoitu ning sõitu ühistranspordis. Kui kolme lapsega samasooliste paar seda toetust taotles, vald keeldus ning muutis määrusega lausa pere definitsiooni.

Vallavanem Haldo Oravas kinnitas Delfile, et välkotsus polnud kuidagi seotud sellega, et tegu on seksuaalvähemustega. Pigem ei pea vald seda konkreetset perekonda peretoetuse vääriliseks.

„Tegu on perekonnainimestega, ühel on eelmisest perekonnast üks laps ja teisel kaks. Kas see on selline tubli pere, kes peaks saama toetust, mida vald otsustab anda kolme lapsega perele?“ küsis Oravas.

Samas möönis vallavanem, et vallas on küll perekondi, kus kasvavad lapsed varasematest kooseludest ning siiski saavad sama toetust.

Küsimusele, kas selles peres kasvavad kolm last on vähem toetust väärt, kui erinevast soost vanemate lapsed, vastas Oravas, et kõik lapsed on tublid, kuid toetus polegi määratud lastele, vaid nende vanematele. Lastele on tema sõnul olemas ka riiklik toetussüsteem.

Seda, kas tegu on majanduslikult hästi toime tuleva või vaese perega, vallavanem ei tea. „Ma pole neid kumbagi näinud. Aga see, mida nad taotlesid, ei olnud toimetulekutoetus,“ rõhutas ta.

Vallavanema sõnul pole vald probleemi seksuaalvähemuste seisukohast üldse arutanud ning homoküsimuse on mängu toonud seksuaalvähemuste esindajad ise. Küll aga vajab Eesti Oravase sõnul hädasti perekonnaseadust, mis sellised probleemid juba eos lahendaks.