"Viimsi vald ei ole küll suur maaomanik, aga väheke maad siin on," rääkis Lepik Delfile. "Pakutav krunt on piisavalt atraktiivne ja ambitsioonikas koht."

Lepik tunnistas, et kõrgkooli omamine on osa valla mainest.

Tema sõnul areneb elu majakate ümber ja kui vaadata tervikpilti, mida üks ülikool omavalitsusele kaasa toob, siis kogu tekkida võiv klaster arendab valda ja annab ka tööd. Abivallavanema ettekujutuses võivad sinna tekkida näiteks ateljeed, töökojad, väikesed kunstibutiigid.

Lepiku sõnul tuleb analüüsida, kas ikkagi on mõistlik pidada kunstiülikooli kesklinnas, kus on kõrge maamaks. Kindlasti ei pääse akadeemia maamaksust ka Viimsis, kuid summasid tuleb võrrelda. 

Pakutav Miiduranna külas ja Haabneeme alevikus, vahetult Haabneeme rannaga külgneval alal kuulub nimelt Viimsi valla tütarettevõttele Viimsi Haldus.

Lepik ütles, et kindlasti ei anna vald maad kunstiakadeemiale tasuta. "Kõik on läbirääkimiste küsimus," rääkis Lepik. "Küsimus on selles, kas tegemist on maa müügiga, hoonestusõigusega või rendisuhtega."

"Ega vald ei saa ka küsida rohkem raha, kui on turuhind," ütles Lepik. "Valla äriühingu eesmärk on ikkagi ka teenida tulu ja kasumit."

Lepiku sõnul on kogu projekt veel piisavalt toores ja lõplikke vastuseid hetkel pole. Ka ametlikku vastust kunstiakadeemialt ei ole veel.

Abivallavanema teada on kunstiakadeemia rektor Signe Kivi ja vallavanem Haldo Oravas kohtunud, aga mingit tagasisidet vallavalitsuse istungitel jagatud ei ole.

"Viimsis on ka ennegi kõrgkoole toimetanud," viitas Lepik Concordia ülikoolile. "See kogemus on meil olemas."

Tema hinnangul sobiks kunstiakadeemial Tallinna lahe vastaskaldal tegutseda küll. "Koostöös Tallinnaga sõidab ühistransport Viimsisse," ei näinud abivallavanem probleemi ka transpordis. "Tallinnast Viimsisse on hea käia, Viimsist Tallinnase on kehv käia. Hommikul on umbes suund Viimsi-Tallinn, õhtul vastupidi."

Ta lisas, et tulevikus tuleb niikuinii mõelda Tallinn ja lähivaldade vahel ka rööbastranspordile, mis on riiklikult lahendatav.

"Ärme alahinda ka Viimsi elanike arvamust, ka nemad ei taha endale igaühte naabriks ja detailplaneeringu arutelul tuleb elanike arvamus välja," kõneles Lepik.

Viimsi vald pöördus jaanuari alguses kunstiakadeemia poole ettepanekuga kaaluda ülikoolihoone rajamist Viimsisse.