“Postimehe artikkel minu vara arestimisest ei vasta tõele. Vara pole arestitud, vaid on pandud peale keeld (tõkend) seda edasi müüa ja seda mitte mulle, vaid Tivoli Tuur OÜ-le,” oli Viikna artikli peale ärritunud.

“Pealegi, pileteid Tivoli tuurile müüs Rootsi firma. Tegime peale õnnetust avalduse, et palume pöörduda ITV Heby poole. Nad ei saa midagi teha enne, kui pöördumist pole tehtud. Need 2 miljonit lähevad luhta nii ju! Tundub, et advokaadid on teinud siin vea, iseasi, kas nad seda nüüd tunnistavad,” märkis Viikna.

“Põlema süttinud karusselli omanikuks, karusellide piletite müüjaks, piletitulu saajaks ning vastava tulu MTA-le deklareerijaks on Rootsi äriühing ITV Heby, mitte Tivoli Tuur OÜ. Sellest tulenevalt on ka kindlustusleping võimalike kahjude katmiseks sõlmitud ITV Heby-l, mitte Tivoli Tuur OÜ-l,” selgitas Viikna advokaat Kalev Aavik.

Kindlustussumma suurus on ligikaudu kaks miljonit eesti krooni. “Vastavalt Poola kindlustusfirma PZU S.A. ja ITV Heby vahel sõlmitud kindlustuse üldtingimustele lisale 1 kehtib kindlustus kõigil territooriumitel, välja arvatud USA ja Kanada,” märkis Aavik ning lisas, et kõigi eelnimetatud väidete tõesust saab kinnitada ka dokumentaalselt.

Viikna sõnul on ta ajakirjanduse loksutada olnud juba pikemat aega ning verejanulised ajakirjanikud kirjutavad temast tihtilugu ülepaisutatud lugusid. “Olen saanud ajakirjanduse käest vastu päid ja jalgu ja kõik õnnetuse tõttu, milles ma süüdi pole. Ja kõik seetõttu, et otsustasin aidata,” oli Viikna nördinud ning lisas, et seepärast ei soovi ta meediaga enam suhelda.

Mis saab nüüd edasi? “Edasi tuleb kohus. Minu poolt on asjad selged. Mina olen alati rääkinud ühte ja sama,” märkis Viikna.