Projekti „Targalt internetis“ koordinaator Malle Hallimäe sõnul rikub laste seksuaalset ärakasutamist esitavate materjalide tootmine, levitamine ja tarbimine ohvriks langenud laste õigusi, au, väärikust ning kehalist puutumatust.

Vihjeliini töö eesmärk on kaasa aidata taoliste materjalide eemaldamisele internetist.

Eelkõige on vihjeliin mõeldud laste seksuaalset ärakasutamist esitavatest internetilehekülgedest teavitamiseks.

Teabe saab edastada veebilehe avalehel oleva lihtsa vormi kaudu Vihjeliin kontrollib vaid avalikel veebilehtedel olevat materjali.

Kui veebilehe sisu on ebaseaduslik, siis edastatakse vastav teave sellest politsei- ja piirivalveametile (PPA).

Kui veebilehe haldaja asub väljaspool Eestit, siis edastatakse teave vastava riigi vihjeliinile ja/või õiguskaitseasutustele.Projekti „Targalt internetis" viivad koostöös ellu MTÜ Lastekaitse Liit, Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse Innovatsioonikeskus, MTÜ Eesti Abikeskused ja Politsei ja Piirivalveamet.

Lasteabitelefon 116 111 pakub projekti raames nõustamist lastele ja lapsevanematele interneti turvaliseks kasutamiseks. Peamised küsimused, millega lasteabitelefoni poole pöörduti, olid: kuidas ära tunda arvutisõltuvust ning kuidas sel puhul käituda; kuidas ohjata lapse arvutikasutamist, identiteedivargus interneti sotsiaalvõrgustiku kontodelt ning laste ja lapsevanemate ebavõrdne kompetentsus interneti kasutamisel.

Samuti on nõustatud lapsevanemaid ning lapsi, kuidas tulla toime seksuaalse alatooniga ettepanekutega internetis.

Projekti rahastab 75 protsendi ulatuses Euroopa Komisjon, projekti elluviimist toetab ka sotsiaalministeerium.