Vigurlennusõu korraldaja Rein Porro rääkis Delfile, et täna hommikul käidi reaktiivlennukitega proovilendu tegemas ning ka siis olid pilved nõnda madalal, et teha sai vaid paremale ja vasemale pöördeid, kuid sugugi mitte vertikaalpöördeid, sest vähegi kõrgusesse pürgides tulid pilved ette.

Nimelt on Porro sõnul praegu õhk pilvitu maast kuni 900 jalga ehk 250 meetrit, kuid meestel, nagu Porro viie reaktiivlennuki Aero L-39 Albatros piloote nimetas, on plaanis trikid, mille tegemiseks on vaja lennata maast kuni 6000 jala ehk kolme kilomeetri kõrgusele.

Porro märkis, et lendurid võivad ju pilvedesse lendama minna, kuid pealtvaatajad ei näe sel juhul midagi, ning rõhutas, et šou on mõeldud siiski rahvale, mistõttu tuleb oodata pilvepiiri tõusmist.

Kuivõrd Tallinna kohal on tihe lennuliiklus, siis tuli organiseerida 40-minutiline auk lennuliiklusesse. Nüüd anti aeg ära, kuid kuna kella kuueks peaks pilved eemale liikuma ja taevas selginema, siis saadi uus vajalik aeg kella seitsmeks, mil viie reaktiivlennuki peadpööritavaid trikke Lennusadamas jälgida saab.

Sõu edasilükkamine teeb Porro meele mõruks ning tema sõnul istuvad vigurlendurid täies riietuses ja ootavad. Hoolega jälgitakse arvuteid ja pilvede liikumist ning loodetakse, et lennuilm kell 19 alt ei vea.

Homme peaks ilm hea olema ja lennukid saama kell 15.30 kõrgemat pilotaaži täies mahus plaanipäraselt taas näidata. Lendurid on varem esinenud mitmetel rahvusvahelistel lennundusnäitustel ja korra ka Eestis.

Tegu on Venemaalt Vjazmast pärit professionaalsete pilootidega, kes on tegelenud vigurlendamisega 25 aastat. Nende repertuaari kuuluvad kõrgema klassi vigurlennutrikid nagu pikeerimine, äkktõus, sõlm ja ületiivapööre.