Puhkuste hooaeg ja soojemad ilmad on kasvatanud vigastuste-traumade arvu suve esimest kaht kuud eelmise aastaga võrreldes ligi 10 protsenti, näitab Salva kindlustusstatistika.

Kasvanud on suveajale ja sportlikule vaba aja veetmisele iseloomulikke juhtumeid nagu vigastused batuudil, rattasõidul või ka ettevõtete suvepäevadel. "Kui tavapäraselt juhtub kõige sagedamini vigastusi-traumasid koduste toimetamiste käigus nagu aiatööd, küttepuude tegemine jne, siis suvel kasvavad juhtumid iseäranis näiteks matkamise, rattasõidu ja teiste aktiivsete vaba aja harrastuste käigus. Lastel sagenevad õnnetused lihtsalt niisama joostes ja mängides, aga ka rula- ja rattasõidu käigus," selgitas Salva Kindlustuse õnnetusjuhtumikindlustuse tootejuht Evelin Loitmaa, lisades, et aias joostes küll kiivrit pähe ei pane, aga rattasõidu puhul peaks ohutusnõudeid ikka järgima.

Viimastel kuudel on sagenenud ka vigastused koduste aia- ja ehitustööde käigus ning vähenenud muidu tavapärased näiteks siseruumide spordialadega seotud traumad, mis enamasti juhtuvad erinevate pallimängude käigus. Seevastu juhtuvad tihedamalt õnnetused näiteks kuskil metsarajal joostes. Kokku on registreeritud Salvas juunis 10 protsenti rohkem õnnetusjuhtumeid kui eelmisel aastal samal ajal.

Loitmaa lisas, et üldkokkuvõttes saavad nii täiskasvanute kui laste puhul enim vigastada kehaosadest sõrmed ja käed ning jalad (murdunud varbaluud, hüppeliigesed). Suurimate hüvitistega kindlustusjuhtumid on seotud liikluses toimuvate avariidega, kui näiteks mootorrattur õnnetusse satub ja saab seeläbi hulgivigastusi. "Samas oli meil hiljuti ka juhtum, kui tavapärase koduse kukkumise tagajärjel maksime hulgitrauma tõttu hüvitist üle 2000 euro," märkis Salva Kindlustuse esindaja.

Suvine aeg toob ka rohkem loomade põhjustatud vigastusi nagu koerte- ja ussihammustused.