Päästjad tõid Liikuri tänaval Oki peatuse juures kaevu kukkunud 37-aastase Aleksandri ligi nelja meetri sügavuselt maa peale eile hommikul. “Ma kuulsin ise seda kutset, kui üks majaelanik teatas, et asotsiaali moodi inimene on trassis kinni,” rääkis Tallinna politseiprefektuuri pressiesindaja Kristo Kelder.

Tallinna Kiirabi peaarsti asetäitja Raul Adlase sõnul diagnoosisid esmaabiarstid kaevust välja toodud mehel selja- ja peaaju põrutuse. “Elukohta tal ei ole ja see legend, et ta kaevu kukkus ei pruugi ilmtingimata paika pidada,” ütles Adlas.

Tallinna Soojuse avalike suhete osakonna juhataja Urmas Ööbiku sõnul sai soojafirma Oki bussipeatuse lähedal pealt tõstetud kaevukaanest teate möödunud nädalal. “Meile teatati, et seal elavad inimesed sees. Reedel panime selle luugi jälle peale, aga ei tea öelda, kas jutt on täpselt samast luugist,” sõnas Ööbik.

Tallinna tuletõrje- ja päästeameti pressiesindaja Kirill Teiteri sõnul jäi inimene kanalisatsioonitrassi kuue meetri sügavusele viimati kinni mullu sügisel. “Praegu päästis mehe ainult see, et tegemist oli soojatrassiga, muidu oleks ta lihtsalt ära külmunud,” ütles Teiter.