Nimelt tellis Tallinna Küte Kristiina ja Kiire tänava soojustorustiku rekonstrueerimistööd. Kui suve alguses sujus kõik nagu lepse reega, siis alates augusti lõpust ei ole töid jätkatud — tänavatel haigutavad hiiglaslikud augud ja liikluseks on nii Kiire kui ka Kristiina tänav siiani suletud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Töid teeb mõlemal tänaval AS Küte ja Vesi, mille projektijuht Olari Randmäe lausus, et Kristiina tänava tööd pandi seisma Tallinna Kütte palvel. „Ilmnes, et pinnase geoloogia on erinev sellest, mis me arvasime. Pinnase veetase on kõrgem ja vett eeldatust rohkem, mis tähendab, et vee üleslükkejõud on suurem,” rääkis Randmäe.

Tallinna Küte koostas tekkinud olukorra kohta tema sõnul eksperdihinnangu ja uus projekt on valmis. „Loodame sellel nädalal tööga uuesti pihta hakata ja siis peaks Kristiina tänaval aega minema veel poolteist kuud,” ütles Randmäe, kelle kinnitusel võivad kohalikud elanikud olla kindlad, et kõikidele majadele on küte tagatud ka praegu.

Kiire tänava ehitustöödega läks Randmäe sõnul aga nii, et vertikaalplaneering osutus valeks. „Teekatte kõrgus oli valesti planeeritud ja see tähendab, et sadeveed poleks sellise projekti järgi ära läinud.” Viga oli tehtud seetõttu, et geodeedid esitasid valed kõrgusmärgid. „Praegu ootame uut projekti. Kui see tuleb, peaksime tööd saama nädalaga lõpetatud,” ütles Randmäe.