Teadmises, et Metsavasel oli nii riikliku kui ka rahvusvahelise saladuse luba, uuris ajakirjanik, et milliseid juba avalikkusele teadaolevaid saladusi võis Metsavas Venemaale lekitada enne nende ilmsiks tulekut. Kaitseminister kostis küsimusele kaastundlikult, et ta ei saa kahjuks seda kommenteerida.

"Nagu ma ütlesin, ma olen loonud spetsiaalse komisjoni, mis vaatab selle materjali väga põhjalikult läbi, siis me formuleerime esmase arusaamise andmetest, mida Metsavas võis edastada," vastas Luik.

Veel küsiti Luigelt, kaua oli Metsavas jälgimise all, millele ta samuti vastata ei saanud.

"Eesti kaitsepolitsei ja kaitsevägi tegid väga head tööd, sest tegemist oli väga osava riigireetjaga, tema tabamine on iseenesest positiivne ja selge märk sellest, et kui sa oled otsustanud asuda riigireetmise teele siis mingil hetkel sind ikkagi tabatakse ja sa saad raske karistuse," kommenteeris Luik.

Kinni on peetud ka Metsavase isa, Pjotr Volin. Mees teenis nõukogude piirivalves, mistõttu oli tal juba toona julgeolekuorganisatsiooni taust. Küsides Luigelt, kas Eesti kaitseväel või KAPOl on ülevaade nende inimeste üle, kes Nõukogude julgeolekus töötanud, vastas Luik, et eraldi nimekirja pole olemas.

"Iga inimese puhul otsustakse selle (riigisaladuse - H.N) loa andmine eraldi, kellegi vanemaid ei saa pidada, ütleme niimoodi, et kedagi ei saa lugeda vastutavaks oma vanemate tegude eest, tema (Metsavase - H.N) isa töötas ka Eesti vanglasüsteemis, selline otsus tollel hetkel langetati, et anda talle riigisaladuse luba," vastas Luik.

Küll nentis Luik, et sellised loetelud on olemas selle kohta, kes saavad Venemaalt sõjaväepensioni.