Läbiotsimise ajaks on akendel rulood kinni tõmmatud, korraks väljus majast siniste kinnastega uurija koos ühe linnaosavalitsuse töötajaga.

Linnaosavanem Karin Tammemägi ei ole läbiotsimist kommenteerinud. Linnaosa pressiesindaja Raivo Lott ütles Delfile, kella 17 ajal, et kuna politsei viibib veel majas, ei ole linnaosal võimalik midagi kahtlustuse asjaolude kohta öelda.

Linnaosa vanema asetäitja Priit Kutser ei saanud läbiotsimise kohta täpsemat informatsiooni jagada. "Ma ei oska öelda, mis siin on. Eks aeg näitab." Kutser kinnitas, et tema pole juhtunuga kuidagi seotud.

Politseiuurijad lahkusid majast enne kella 21, Põhja-Tallinna valitsuse akendes jäid aga tuled pärast seda põlema. Et kella 21 ajal läbiotsimine lõpetati, kinnitas ka PPA.

Põhja-Tallinna valitsuse ruumid otsiti läbi Harju maakohtu määruse alusel kriminaalasjas, mille sisuks on Põhja-Tallinna valitsusele võimalike võltsarvete esitamine ning nende alusel väljamaksete tegemine linna vahenditest, teatas Põhja prokuratuur.

Praeguseks on ühele Põhja-Tallinna valitsuse ametnikule ning ühele ettevõtjale esitatud kahtlustus seonduvalt dokumentide võltsimise ja võltsitud dokumentide kasutamisega. Prokuratuuri pressiesindaja sõnul on kahtlustatav spetsialisti tasemel töötaja. Võltsarvete suurusjärk jääb alla miljoni euro.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kuna menetlustoimingud alles käivad, siis ei ole prokuratuuril ja politseil võimalik veel kriminaalmenetluse detailide täpsemalt kommenteerida, teatas prokuratuur.