Varasematest peaministritest tulid kohtumisele Mart Siimann, Juhan Parts, Andres Tarand, Tiit Vähi ja teistest hiljem jõudis kohale ka Edgar Savisaar.

Andres Tarandi sõnul oli tema arusaam see, et noores demokraatias esineb igasugu kõrvalekaldeid ja veidrusi, aga tasapisi riik areneb ja muutub paremaks. Tarandi sõnul võiks areng viia sinnamaale, et solvunuid, hirmutatuid ja läbisõimatuid oleks vähem. “Ja vastupidi ta läks,” ütles Tarand praeguse poliitilise olukorra kohta.

Tarandi sõnutsi võib ükskord ka Jüri Ratase kannatus otsa saada. “Mulle paistab, et kuna põhimõtteliselt Helmed ei taltu, vaid arvavad, et nad on kõvasti punkte võitnud iga seatembu järel, siis teevad nad seda varsti jälle ja eks ükskord katkeb ka meie taltsa, heatahtliku peaministri kannatus,” ütles Tarand.

Mart Siimann tuli kohtumisele ootusärevusega. Hiljutiste poliitiliste sündmuste kohta sõnas Siimann, et poliitika pole sirgel asfaltteel jalgrattaga sõitmine või jooksmine ja viimased poliitsündmused midagi erakordset ei ole.

Siimanni sõnul on paljudes valitsustes jutumehi, kes oskavad kujundlikus ja mahlakas keeles kõneleda ning nendega on peaministril raske. “Jüri Ratasel on ka raske Helmetega, aga ma ei arva, et Helmed oleksid oma jutuga ületanud niisugust piiri, et nad peaksid tagasi astuma või Ratas peaks tagasi astuma,” ütles Siimann.

Ratase sõnul soovib ta kohtumisel tänada endisi peaministreid tehtud töö eest. Ratas arvab, et vestlus seniste peaministrite vahel on kindlasti avatud ja ta soovib teada ka seda, kuidas nemad üht või teist küsimust Eesti elus näevad.

USA senaator Ron Wyden ütles intervjuus Delfile, et Eestis tuleb tagasi tõrjuda EKRE levitatav vihkamine ja ebaõiglus. Ratase sõnul tuleb igasuguse vihkamise vastu seista.

Reformierakonna plaani kohta teda umbusaldada sõnas Ratas, et Reformierakonna positsioon on keeruline. “Nad ei ole suutnud valitsust moodustada ja kindlasti opositsioonis on nad natuke sõlme läinud,” ütles Ratas. Ratas lisas, et Eesti poliitikas ongi põhimõtteline vastasseis Reformierakonna ja Keskerakonna vahel. “Ühed ütlevad, et me peame nägema seda kõige paremat ja jõukamat. Keskerakond soovib näha Eesti ühiskonda tervikuna,” ütles Ratas.

Peaministrid kohtuvad Stenbocki majas kolmandat aastat. Ülemöödunud aastal avasid nad fotoseina kõigi Eesti endiste peaministrite fotodega ning möödunud aastal tähistati ühiselt Eesti riigi saja-aastast juubelit.