McCain ütles, et on raske ennustada, kas Ukraina sündmused arenevad sõjaks. "Kõik oleneb sellest, mis hinda Putin arvab, et ta selle eest maksma hakkab - majanduslikult ja inimohvrite osas. Praegu ma arvan, et ta on väga optimistlik, sest suurt midagi pole tehtud. Ma loodan, et me tuleme mõistusele ja saame aru, kes on Putin ja mida ta suudab teha," rõhutas senaator intervjuus.

McCain rõhutas nii pressikonverentsil kui intervjuus, et Eesti kaitsekulutuste määr on heal tasemel ja Läti ja Leedu peaksid sellest eeskuju võtma.

Samuti märkis McCain, et USA käitub valesti, kui ei varusta Ukrainat enda kaitsmiseks vajaliku relvastusega. "USA traditisooniliselt on aidanud agressiooni ohvreid," sõnas ta.

Senaator John Hoeven rääkis aga energiapoliitikast, rõhutades, et Euroopa peaks vähendama oma gaasisõltuvust Venemaast ja hakkama seda importima USAst. "Meil on gaasi tootmine ületanud tarbimist," kinnitas ta.

McCain oli 2008. aastal vabariiklaste presidendikandidaat, kes võistles demokraatide kandidaadi Barack Obamaga. Temaga koos reisib teine senaator John Hoeven.

Enne Tallinna saabumist käisid senaatorid Lätis, Eestisse jõudsid nad eile. Visiit on osa külastuste seeriast, mille raames käiakse ka Norras, Lätis, Leedus ja Moldovas. McCain on USA senatis on üks häälekamaid Balti riikide toetajaid.

McCain esines eile ETV saates "Välisilm" ja ütles seal, et Balti riigid võiksid mõelda kaitsekulutuste suurendamisele. Eile kohtus ta ka president Toomas Hendrik Ilvesega.

Vaata ka videosid pressikonverentsilt ja peale seda Delfile ning Päevalehele antud intervjuust!