Kallas lubas vallavolinikele võimalikult palju juhtida valda konsensuslikult ja vähendada vallas bürokraatiat.

Tänane Viimsi on tema sõnul eelkõige keskklassi elamupiirkond, inimesed soovivad elada suurepärase elukvaliteediga piirkonnas. Suurimaks probleemiks on ühendusteed pealinnaga, need jäävad kitsaks. Kallas soovis valda arendada nii, et Tallinnas ei peaks nii tihti käima. Kuna ummikud kipuvad koolivaheaegadel kaduma, leidis ta, et Viimsi peaks rohkem arendama valla koole ja eriti huvikoole.

Kallas teatas, et Viimsis on metsa majanduslikult raiumine mõeldamatu. Viimsis on puudu keskus, pole kultuurimaja ja vähe on laste mänguväljakuid. Lisaks on liiga palju räämas hooneid.

Kallas: majanduslik metsaraie Viimsis on absurd

Kallas ütles Delfile, et Viimsi on täis mõnusaid elamupiirkondi, aga keskkoht on liiga kaootiline, peaks olema vähemalt plaan Viimsi keskuse arendamiseks ja midagi võiks olla nelja aasta pärast ka tehtud.

Kallas tunnustas varasemaid valitsejaid, sest vald on palju arenenud, aga inimesi tuleb juurde ja arendamist tuleb jätkata.

Kallas võttis sõna ka Viimsi metsade kaitseks. "Majanduslik metsaraie tundub mulle nii absurdne olevat, ma ei saagi aru, kuidas see siiani võimalik on olnud," ütles ta Viimsi metsade kohta.

Vallavolinikud kurtsid ka selle üle, et rahvastik kasvab Viimsis liiga kiiresti. Kallas ütles, et planeeringutega saab seda mõjutada. Odavate kortermajade asemel tuleb rajada kõrgekvaliteedilist elamispinda, eramuid ja ridaelamuid.

Reformierakond sai kohalikel valimistel Viimsis ülekaaluka võidu ja moodustas koalitsiooni sotsiaaldemokraatide ja valimisliiduga Rannarahvas.

Abivallavanemateks valiti Margus Kruusmägi, Janek Murakas ja Annika Vaikla.

Kallase asemel sai vallavolikogu liikmeks Märt Vooglaid.

Kohal olid kõik vallavolikogu liikmed peale Hannes Võrno.