Samba juurde seisma jäädes on kuulda, kuidas selle sees või pigem all miski undab. Mida lähemal sambale, seda paremini undamist kuulda on.

Veenduge ise täna kella 14.45 salvestatud videoklippi vaadates-kuulates:

Vabadussõja võidusammas avati pidulikult 23. juunil 2009. Kuid juba juuli alguses avastati võidusamba juures kummaline muutus - selle klaaspaneelid olid värvunud punaseks. Selgus, osadele klaasplaatidele oli staatilise elektri tõttu kogunenud tolmu.

2010. aasta augustis ilmnes sambal aga uus mure - klaaspaneelide vuugivahed oli kohati ära tulnud ning samba paneelide vahele tekkisid laiad proad. Praod olid kohati nii laiad, et soovijad said panna Vabadussõja võidusamba sisse suisa käe.

Järgmine mure oli valgustusega - osad lambid olid läbi läinud ning valgustussüsteemid rikkis. Tasapisi süvenev probleem viis selleni, et 2009. aasta septembri alguses lülitati samba valgustus osaliselt välja - põlema jäid vaid ristiosa. Vaid kuu aja pärast lülitati aga juba terve sammas pimedusse

Septembri alguses sai kaitseminister Jaak Aaviksool võidusambavilkuvatest tuledest ja muudest tehnilistest probleemidest villand, mistõttu tegi ta ettepaneku peatada Tšehhi klaasifirmale võidusamba eest maksmine. Ka kirjutab Aaviksoo alla käskkirjale, mille alusel tuleb teha võimalike tulevaste tehnoloogiliste riskide hindamine. Suurema osa summast on kaitseministeerium aga juba Tšehhi sambameistritele üle kandnud. Rohkem kui 62-miljonilisest lõpphinnast on tšehhide arvele veel üle kandmata 5,3 miljonit krooni.

2010. aasta novembris toimunud remonditööde ajal oli sammas lähemal vaatlusel igasugu kola täis.
Mullu septembris paistis aga klaasist monument olevat teibiga parandatud.

Riigikontroll uuris Vabadussõja võidusamba rajamist ja leidis, et kiiruga ja koonerdades ehitatud sammas läks algselt plaanitust hoopis kolmandiku võrra kallimaks.