Poliitikud erakonniti vimma ei pea, nagu näitab ka Isamaa ja Res Publica Liidu liikmena riigikogus töötav Aivar Kokk. 2010. aasta oktoobris Keskerakonna eestvedamisel peetud Maarahva V kongressil pidas mõtteainet pakkuva kõne ka toona veel erakonnatu Kokk. Kõne läbivateks teemadeks olid liialt  kõrged maksud, elektri- ja küttehinnad ning riigi hoolimatus omavalitsustest. Nimetatud probleemide põhjustajaks ei pidanud Kokk ei kedagi muud, kui toonast valitsust, mille juba toona moodustas Reformierakonna ja IRLi koalitsioon. Loole annab humoorika varjundi aga asjaolu, et kuus kuud pärast peetud kongressi astus Aivar Kokk enda kõnes kritiseeritud IRLi ridadesse ning nende seltsis leidis ka istekoha riigikokku.

Kõnes räägib Aivar Kokk, kuidas saalis istujad pole endale teadvustanud, et 2013. aastaks maksavad kõik elektri eest sama palju kui toona suurettevõtjad. Hinnatõusu kohta arvas Kokk, et nagu Eestile kombeks, ei tõuse hinnad mitte pelgalt protsentides, vaid lausa kordades.

"Andku jumal meie juhtidele mõistust, et nad annaks võimaluse meil elada ja tööd teha," ütleb Kokk lõpetuseks.

Kuidas Aivar Kokk koos Isamaa ja Res Publica Liiduga hinnatõusu vastu võidelnud on ning kas jumal juhtidele mõistust on andnud, jääb kahjuks selgitamata. Vaatamata Delfi toimetuse ponnistustele riigikogu liikmega telefoni teel jutule saada jättis Kokk toru võtmata.

Vaata kongressil peetud kõnet siit: