TLT bussiliiklusteenistuse juht Meelis Tartu ütles Delfile selgituseks, et kõikidele TLT töötajatele on kohustuslik järgida liiklusseadust ja reeglite olulisust ning sõitjate turvalisuse tagamise olulist rõhutatakse bussijuhtidele täiendkoolituste käigus.

"Punase fooritule eiramisele ei ole vabandust ning selliste liiklusrikkumiste puhul karistab politsei seadust rikkunud bussijuhte sarnaselt teiste juhtidega. Ettevõte kutsub rängalt liiklusseadust rikkunud bussijuhi selgitusi andma ning otsustab seejärel karistuse, mis kõige karmimal juhul on töölt vabastamine," kinnitas Tartu.

"Tallinna Linnatransport koolitab bussijuhte olema liikluses eeskujuks teistele liiklejatele, kuid antud juhtumi näitel on Tallinna Linnatranspordi bussijuhtide, keda on kokku rohkem kui 900, hulgas ka juhte, kes ei ole aru saanud sõitjate veoga kaasnevast suurest vastutusest ning seavad halba valgusesse ka kõik teised ettevõttes töötavad bussijuhid," nentis Tartu.

Tartu toonitas veel, et TLT jaoks ei ole aktsepteeritav ükski teisi liiklejaid või sõitjate turvalisust ohustav sõiduvõte ja ettevõte vabandab kaasliiklejate ees.