"Iga naine peab enne mõtlema, palju ta joob. Ta teab, kuhu see võib viia. Lisaks saame öelda, et mitte iga purjus inimest ei vägistata," sõnas Ausmees TV4 Nyheternale.

Ausmehe sõnu tsiteerinud saatelõik rääkis alkoholitarbimisest ja sellega seostuvast vägivallast Tallink Silja kruiisilaevadel. Saates väideti, et vägivallajuhtumite hulk laevadel on rekordiliselt kasvanud ning seda seostatakse ohjeldamatu alkoholitarbimisega.

Nüüd on Ausmehe sõnad, mis viitavad asjaolule, et justkui vastutaks naine ise ohvriks sattumise eest, põhjustanud Rootsis tugeva pahameeletormi ning koguvad järjest enam tähelepanu.

Tallink Silja rootsikeelne lehekülg suhtlusvõrgustikus Facebook on aga terve päeva olnud paksult täis kommentaare, mis mõistavad Ausmehe sõnad teravalt hukka. Lisaks arvavad mitmed kasutajad, et Ausmees peaks oma ametikohalt tagasi astuma.

Sealsamas esines vabandustega ka Tallink Silja tegevdirektor Kadri Land, kes kinnitas, et ehkki Ausmehe kommentaar on vaid pikast intervjuust välja rebitud katke, on siiski tegemist suhtumisega, mille firma hukka mõistab.

Lisaks teatas Tallink enda rootsikeelse Facebooki lehel juba enne saatelõiku, et selline teema tuleb kajastamisele ja ütles, et nad suhtuvad sellistesse juhtumitesse täie tõsidusega.