Rõivas ütles pärast presidendilt volituste saamist, et loodav valitsusliit seab eesmärgiks majanduskasvu, et heaolu jõuaks kõikide inimesteni ning pühendub kindlasti julgeoleku tagamisele.

"Alustame läbirääkimistega homme," ütles Rõivas. Ta oli optimistlik, et üsna lühikese aja jooksul on võimalik sõlmida lõplikult kokku otsad, mis on seni veel kõnelustel sotsiaaldemokraatidega lahtised olnud.

"Eeldused selleks on loodud seni toimunud põhjalike aruteludega," rääkis Rõivas.

Valitsuse moodustamise lõpptähtaja väljalubamine ei ole Rõivase sõnul täna mõistlik. "Eks aeg näitab, ma loodan, et see juhtub pigem varem kui hiljem," lausus ta.

Rõivas avaldas heameelt, et mõlemad partnerid on tulemusele orienteeritud. Kuna erakondade ilmavaated ei ole paljudes küsimustes sarnased, ei panda tema sõnul lauale asju, mis on teisele partnerile kindlasti vastuvõetamatud või solvavad, vaid keskendutakse ühisosa leidmisele, mida on olnud ootamatult palju.

Rõivas rääkis, et järgmise aasta eelarve on praegu stardifaasis ja põhimõtteliste otsuste tegemiseks on just praegu õige aeg. Juba läbi arutatud punktide võrra saab tema sõnul valitsusel sügisel kergem olema.

President Toomas Hendrik Ilves määras täna peaministri kandidaadiks Taavi Rõivase. Reformierakonnal ja sotsiaaldemokraatidel on nüüd 14 päeva, et peaministri kandidaat Taavi Rõivas teeks riigikogule ettekande tulevase valitsuse moodustamise põhimõtetest ja saaks parlamendilt neile ka toetuse.