Sotsiaaldemokraatide soov tõsta lastetoetusi tähendab sotside esimehe Sven Mikseri sõnul, et tuleb leida täiendavaid tulusid kulurea katmiseks. Reformierakonna soov, langetada tulumaksu, on suunatud tulude vähendamisele.

"Need on kindlasti erisuunalised vektorid," tunnistas Mikser kõneluste lõunavaheajal ajakirjanikele. "Eks me peame vaatama, kas neid on võimalik korraga teoks teha."

Sotside jaoks on lastetoetuse tõstmine kõige kõrgem prioriteet, ütles Mikser.

"Kui valitsus peaks sündima, siis tuleb sellest väga töine valitsus," kinnitas Mikser. Protsendilisi ennustusi koalitsiooni sünni kohta ei soovinud Mikser teha.

Mikser ütles, et enne kui presidendiga konsultatsioonid peetud saavad ei sünni ühtki koalitsioonilepet.

Mikser sõnas, et Reformierakonna peaministrikandidaat Siim Kallas on lubanud 1994. aastas garantiikirja kohta anda selgitusi avalikkusele enne presidendiga kohtumist eeloleva nädala kolmapäeval. "Ka meie jälgime nei selgitusi tähelepanelikult," lausus Mikser.

Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid alustasid täna kell 11 koalitsioonikõnelusi hotellis Telegraaf ja tegid kell 14 kõnelustes vaheajal. Kõnelused jätukuva täna pärastlõunal ja vajadusel ka homme.