Peaministriks pürgiv Kallas, kes on varem öelnud, et teeb kõik, et Eestis ei toimuks vasakpööre, alustab koalitsiooniläbirääkimisi sotsidega. "Mis see vasakpööre siis täpselt on? Kavatseme rääkida võimalike partnerite sotsidega, mis päris kindlasti pole vasakpööre. Pealegi -- tasuta kõrgharidus -- kas see on väga parempööre?" vihjas Kallas senise partneri IRLi leivanumbrile.

Kallas märkis, et tema kogemus Euroopas näitab, et riigid, kus kombineeritakse edukas turumajandus ja ettevõtluspoliitika paindliku sotsiaalpoliitikaga, on kõige edukamad. "Ning ei saa öelda, et Reformierakond poleks olnud oluliste sotsiaalpoliitiliste ettevõtmiste kandja," lisas ta. Kallas möönis, et tundub, et ka avalik arvamus pooldaks koalitsioonis värskendust.

Samas toonitas Kallas, et Reformierakond pole sotsidele olulise lastetoetuste tõstmise nimel loobuma üksikisiku tulumaksumäära alandamisest.

Kas erakond plaanib ka oma ministreid välja vahetada? "Meil pole ettekujutust, et meie ministrid on halvasti töötanud, selles mõttes pole põhjust neid välja vahetada," nentis Kallas.

Võib märkida, et pärast pressi küsimustele vastamist jagas Reformierakonna pressiesindaja naisajakirjanikele homse naistepäeva puhul punaseid roose, mis on teatavasti ka sotsiaaldemokraatide embleem.