"Eile Ruhnu uues kirikus mind tervitanud Hugo Steffenson põgenes koos perega (Rootsi - toim.), kui oli kaheaastane. Koos poja Hans Steffensoniga aitab ta korraldada oma isa Jakobi kokku pandud ruhnurootslaste-teemalist näitust ning eile avanes mul võimalus kuulda ka tõelist ruhnurootslaste keelt," teatas Kaljulaid sotsiaalmeedias.

Ruhnus külastas president esmaspäeval veel sadamat, Korsi ja Liise talusid, Ruhnu kirikuid, tuletorni ja sadamakohvikut "Yljes".

Abrukal külastab president Kaljulaid teisipäeval saare sadamat, raamatukogu, päästemaja ja looduskaitsealust salulehtmetsa. Riigipea külastab ka kalmistut, asetab küünlad Jüri ja Salme Tuuliku kalmule ning istutab Abruka seltsimaja lähedusse pärna. Pärast Abrukalt naasmist matkab president Saaremaal Viidumäe looduskaitsealal.

Enne visiiti Vilsandile külastab riigipea kolmapäeval Kihelkonna Rahvamaja ning kohtub kohaliku rahvaga. Vilsandil külastab president Mändre loodustuba, tutvub Vilsandi pääste-, teehooldus- ja põllumajandustehnikaga ja külastab ka Vilsandi tuletorni.