Patrullpolitseinikud andsid eile kella 23 ajal Tallinnas Nõmmel Pärnu maanteel peatumismärguande sõiduautole Mercedes-Benz, mida sõidukijuht eiras, lisades hoopis kiirust. Sõidukijuht asus politseinike eest ära sõitma mööda Järvevana teed suunaga Tartu maanteele, pannes sel teekonnal heitlikes ilmaoludes korduvalt teisi liiklejaid ohtu.

Tallinn-Tartu maanteel kihutades kaotas Mercedese juht hetkeks sõiduki üle kontrolli ning tegi mitu piruetti, kuid saades juhitavuse tagasi, kiirendas järsult ja jätkas põgenemist. „Et korrarikkumine peatada, tegi politseinik mitu lasku Mercedese rehvide suunas, mille tulemusel purunes esimene parempoolne rehv,“ ütles Põhja prefektuuri operatiivjuht Veiko Randlaine.

See aga sõidukit ei peatanud ning Mercedese juht jätkas vastassuunavööndis Tartu suunas kihutamist. „Sõiduki kiirus kasvas koguni kuni 200 km/h ja pidevalt tuli vastu teisi sõidukeid, mistõttu oli reaalne oht kaasliiklejatele,“ lisas Randlaine.

Appi tulid ka teised politseipatrullid ning Patika viadukti juures keeras Mercedese juht tagasi Tallinna suunas. Kella 23.30 ajal süttis Mercedese esiosa põlema ning siis oli juht sunnitud kiirust vähendama.

Politseinikud pidasid kinni Mercedeses viibinud 29-aastase ja 53-aastase mehe, kel mõlemal puudus juhtimisõigus. Sõiduki juht on selgitamisel, kuid mõlemad mehed olid kained. Varasemalt on aasta jooksul mõlemat meest sõidukijuhtimiselt korduvalt kõrvaldatud. Põleva Mercedese lõplikuks kustutamiseks tulid sündmuskohale ka päästjad ja seetõttu oli öösel maanteel liiklemine osaliselt takistatud.

Mehed viidi politseijaoskonda ning nende osas alustati kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb süstemaatilist juhtimisõiguseta sõitmist.