"Kui kantsler kutsub värske ministri tervituslõunale, siis oli see kantsleri otsus ja miks ma oleks pidanud sellele ei ütlema," ütles justiitsminister Hanno Pevkur videointervjuus ÄP Online'ile. "Leidsin, et on mõistlik kantsleriga rääkida, mis majas toimuma hakkab, mis meid ees ootab. Ja nii on!"

Seda, et peene lõunasöögi eest tasub maksumaksja, Pevkur enda sõnul ei teadnud. "No me detailidesse ei laskunud. Me ei arutanud neid teemasid. Me arutasime tööasju, mid meid uuel aastal ees ootab," ütles minister.

Tulevikus Pevkur maksumaksja raha raiskamist näha ei taha. "Oleme kantsleriga sel teemal rääkinud ja püüame kujundada selge poliitika, millised külaskäigud, ükskõik kelle poolt, millised on tasutud ministeeriumi arvetest ja millised mitte."

Minister kinnitas, et loomulikult maksab ta oma igapäevase lõunasöögi eest ise, mitte riik. "Minu igapäevased lõunad, ma käin igal päeval lõunal, iga päev muidugi ei jõua.... "

Mõistlik on paika panna piirid, millistel juhtudel kostitatakse ministeeriumi raha eest, rõhutas Pevkur. Kui on tegemist külalistega, ametlike tseremooniatega, esindusfunktsiooni täitmiseks, siis ei saa välistada maksumaksja raha kulutamist.

Neli justiitsministeeriumi töötajat tervitasid Kristen Michali asemele asunud Hanno Pevkurit restoranis Bocca 12. detsembril töölõunaga. Sellele kulunud 128 euro ja 60 sendi suuruse arve palus kantsler Margus Sarapuu hüvitada ministeeriumil.