Kirikutes kehtestatakse homsest 50% täitumuse piirang, endiselt on kohustuslik kanda ka seal maske ja käsi desinfitseerida.

Peaminister Jüri Ratas selgitas kirikutes jumalateenistuste lubamist sellega, et kirikud on üldiselt avarad hooned, kus õhk liigub hästi.

Keskkonnaminister Rain Epler võttis samuti sõna ja ütles, et kirikutes kehtestatud piirangud on samalaadsed nagu kaubanduskeskustes, mida on tema sõnul peetud tänapäeva pühakodadeks. Siiski on Epleri kinnangul vaimsele tervisele kasulikum veeta aega kirikus kui kaubanduskeskustes.

Ratase sõnul jumalateenistuste keelamist isegi ei arutatud. "Tänapäeva pühakodade" ehk kaubanduskeskuste sulgemise üle arutleti aga küll. Siiski jäid kaubanduskeskused avatuks, sest nende sulgemise korral tuleks piirangut rakendada kogu riigis, et välistada maakonnapiiride ületamist ostlemise eesmärgil. See võinuks viiruse levikule kaasa aidata.

24. detsembrist hakkab kehtima 50-protsendiline ruumitäituvuse piirang avalikele jumalateenistustele
Üle Eesti hakkab kehtima jumalateenistuste ja usuliste talituste puhul 50-protsendilise ruumitäituvuse piirang, et vältida koroonaviiruse leviku ohtu jõulupühade ajal. Siseruumis tuleb jätkuvalt kanda maske, tagada desinfitseerimisnõuete täitmine ja järgida muid viiruse leviku tõkestamise abinõusid.