Näiteks kinoketid on hetkel murelikud. Kultuuriminister Tõnis Lukas viskas mõne aja eest isegi õhku, et lootust sinna (ja ka teatritesse) saada on alles sügisel. Samal ajal on kinod teinud juba palju ettevalmistusi, et oleks võimalik järgida 2+2 reegleid.

Kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits sõnab, et küsimus on arutlusel. Ta viitab ka, et kaalutakse sedagi, kas lubada näiteks autokinod ja drive-in kontserdid.

Sits räägib, et ideed on laual ja kaasatud ka terviseamet ja teised eksperdid, seejärel jõuab see valitsuse lauale, kes teeb lõpliku otsuse.

Viite peale, et Lukas rääkis alles sügisest, kostab Sits, et minister märkis ka seda, et otsused tehakse maikuu jooksul. Arutlusel on seegi, et suve teises pooles oleks teatritel võimalik anda vabaõhuetendusi ja kas mingid festivalid võivad ikka toimuda.

Praegu on alles 6. mai, "otsused maikuu jooksul" on kultuuriinimestele väga pikk aeg. Millal täpsemalt? Sits täpsustab, et ilmselt võtab valitsus küsimused tihedalt arutluse alla nädala või kahe jooksul.

Mis puutub spordivõistlustesse ja ennekõike jalgpalliliigasse, siis Sitsi sõnutsi arutab valitsuskabinet juba homme, kuidas võistlused korraldud on, sealhulgas sedagi, kas pealtvaatajatega või ilma. Kas ja mis kujul pealtvaatajad lubada, selle puhul vaadatakse ka teiste riikide praktikat.