Vahteri sõnul võib Ossinovski välimus jätta temast liiga leebe mulje. "Ütleme, et ta näeb välja nagu intellektuaal ja filosoof ja selles valdkonnas on ta kindlasti võimeline rääkima, sest ta on õppinud filosoofiat Inglismaal, ja ta ongi seda. Aga minu meelest selle leebe põskhabeme taha jääb võime panna ennast juhina maksma," leidis Ekspressi ajakirjanik.

Ossinovski erakonnakaaslase Jaak Alliku hinnangul on see fakt, et Ossinovski on sattunud mõjukamate hulka nii eestivenelaste kui üldse Eesti poliitikute hulgas, äärmiselt tähelepanuväärne ja tegemist on esimese eestivenelasega, kes on võrdselt populaarne nii eestlaste kui venelaste seas Eestis.

"Ma arvan, et asi on selles, et kuigi ta on väga noor, on ta väga jõuline, haritud, tark, aus ja karismaatiline poliitik," iseloomustas Allik Ossinovskit ja lisas, et selliste omaduste kokkulangemine noorema põlvkonna poliitikute seas on üsna haruldane.

Allik ütles, et Ossinovski suudab mõista nii eestlaste kui venelaste probleeme ning neile lahendusi leida, mis on Eesti poliitilise tuleviku ning julgeoleku ja sisejulgeoleku jaoks äärmiselt oluline.

Jevgeni Ossinovski ema Irina Osinovskaja (täpselt nii tema nime kirjutatakse) arvates oli tema poeg lapsepõlves väga töökas, põhjalik ja julge. "Ta julges seitsmeaastasena vanaema juurde Aserisse sõita, julges Tapalt rongiga Reaalkooli sõita ja samuti julges ta erialaks filosoofia valida, mis tegelikult oli meie peres päris võõras asi."

Osinovskaja peab poega julgeks ka seetõttu, et pärast õpingud julges Ossinovski tagasi Eesti poliitikasse tulla.

Osinovskaja ei usu, et tema pojal on väljatöötatud strateegia, et tippu jõuda. "Emana ma ei tahaks seda uskuda ja ma arvan, et nii ei ole, et lihtsalt kuna ta on nii põhjalik ja teeb nii palju tööd, et ainult see aitas," rääkis ta.

"See, et ta tuntumate venelaste edetabelis esimene on, on tegelikult meile üllatus, kuigi me eeldasime, et sinna ta satub. Aga väga meeldiv üllatus, et siis see tähendab, et inimesed mõtlevad, näevad, panevad tähele ja hindavad teise inimese tööd," lausus Osinovskaja.

Ema on poja üle õnnelik ning soovib, et noore poliitiku jõud ei raugeks. "Mul on rõõm, et ma näen, et ta teeb seda südamest ja hea meelega, et ta naudib oma tööd. Ja ma soovin talle seda sama, et tal väsimust ei tekiks," sõnas Osinovskaja.

Vaata detailseid "Eesti mõjukad 2015" tulemusi!"

#mojukad2015