„Kas te nüüd ise tõsiselt võttes kujutate mind Keskerakonnaga ühes paadis või?“, vastas Laar küsimusele, kas Tallinnas on mõni erakond, millega ta ei ole nõus koostööd tegema.

Ennast ei näe Mart Laar tingimata isegi linnapea rollis. Sobiks ka linnavolikogu esimehe koht — juhul, kui Tallinn saab apoliitilise linnavalitsuse.

„Kui me räägime depolitiseeritud linnavalitsusest, siis see ei tähenda kindlasti seda, et seal töötavad inimesed peaksid oma parteilisest kuuluvusest, minu poolest isegi keskerakondlikust kuuluvusest, lahti ütlema. Küll aga tähendab see seda, et kõik ametikohad täidetakse lahtiste konkurssidega ja inimesed ei saa oma töös lähtuda mingisugustest parteilistest suunistest, vaid sellest, mis on Tallinnale õige ja hea.“

Kommenteerides läinud nädalal lahvatanud eurovoliniku-teemalist lahkheli valitsuserakondade vahel kinnitab Mart Laar, et IRL ei välista tingimata praeguse eurovoliniku Siim Kallase kandidatuuri.

„Meie peamine mure oli see, et kas /-/ lepitakse parteide vahel kokku põhimõttel „mina sulle — sina mulle“, /-/ või on tegemist siiski sellise kohaga, mida tuleb avalikult, rahulikult ja selgelt kaaluda.“

Seda, kas valitsus on pärast eurovoliniku-tüli endiselt töövõimeline, kas Andrus Ansip on ka Mart Laari arvates peaminister Laari armust ning millest inimesed tänaval Mart Laari peatades temaga rääkida tahavad, vaata aga juba siit: