„Võtame eesti rahvale tagasi riigi neilt, kes seda lagastavad,“ ütles Helme. „Meist sõltub, kas Eesti jääb rahvusriigina püsima.“

Helme hinnangul peab praegune valitsus ekslikult oluliseks märksõnaks avatust. „Nende (valitsuse – toim.) eesmärk on panna uskuma, et avatus on argument, mis annab legitiimsuse mistahes poliitikale,“ ütles ta Delfile antu intervjuus.

Helme hinnangul on aga avatus ühiskonnale ohtlik. „Kui hoida külmkapiuks avatuna, läheb toit halvaks. Prostituut on samuti avatud,“ tõi Helme näiteid elust. „Pole oluline, kas meile tulevad juhised idast või läänest – iga riik võitleb oma huvide eest. Ükskõik mis juttu ka poliitikud ei räägi,“ ütles ta. „Me räägime sellest, et meie rahval peab olema õigus ise otsustada, kellele ja millal uks avada.“

Kuna valitsuse märksõnaks peetakse avatust, siis Helme sõnul on ekslik EKRE-t suletuse pooldajaks nimetada. „Suletud ühiskond oli Nõukogude Liit, mida iseloomustas võimude koondumine kitsa grupi kätte, kes vahendeid valimata üritas oma võimu säilitada. Kes meil siis ikkagi on suletuse pooldaja?" ütles Helme, vihjates Reformierakonna pikale valitsusajale.

Presidendi valimiste kohta ütles Helme oma kõnes, et valituks osutunu peaks olema inimene, kes seisab näoga rahva poole. Viimati oli Helme sõnul selliseks presidendiks Arnold Rüütel.

"Meie poolt antud lahing teeb kõik, et värdreformid ja värdseaduseid ei kuulutaks välja marionett valitsuserakonnast," sedastas Helme. "Luban looja poolt antud annete, oskuste ja kogemustega esindada presidendiks esindada presidendina meie riiki, rahvast ja konservatiivset maailmavaadet," ütles Helme. "Ilma ärmatsemiseta, ilma nätsu närimiseta."