Maanteeameti juht ütles täna ajakirjanikele, et on veendunud, et ei ole midagi valesti teinud, ning peab oma seniseid elukombeid õigeks. Tamur Tsäkko hinnangul on mõistlik töölähetuses tekkinud vaba aega kasutada enese tarbeks ning rõhutas, et vastupidi ei peeta kunagi arvestust.

Tsäkko märkis, et töötajad kasutavad väga sageli enese vaba aega töö tegemiseks, tulevad väga palju töörõõmust nädalavahetusel appi ning on palju maanteel, kuid seda ei jõuta kinni maksta. Seetõttu on ta üllatunud, et nüüd vaba aja sportlikult kasutamist ette heidetakse. Ministeeriumi peale Tsäkko oma kinnitusel siiski solvunud ei ole.

Reis oli Tsäkko sõnutsi plaanitud nii, et majutus- ja reisikulud tasub riik ning üks päev oli täidetud motivatsiooniüritusega, mis ei tohiks tema hinnangul olla kuidagi keelatud, kuna on asutuse juhi otsustada, kas ta maksab oma töötajatele preemiat - milleks aga raha ei ole - või motiveerib neid konverentsi või mõne muu üritusega.

Reis kestis laupäevast laupäevani ning maanteeameti juhi kinnitusel oli kohe sisse arvestatud, et jääb ka üks vaba päev. Eelarve ei tohtinud minna samas kallimaks, mistõttu viidi majutus Genfist välja ning kuna reisi sisse jäi kaks nädalavahetust, saadi ka lennupiletid soodsamalt.

„Pidasin seda mõistlikuks, et üks päev võiks olla motivatsiooniks. Ma jätkuvalt ei näe, et see kuidagi vale oleks, sest motiveeritud töötaja on ka oluline. Teine oluline asi oli, et kulutused oleks mõistlikud,“ selgitas Tsäkko.

Maanteeameti juht Tamur Tsäkko, kaks asedirektorit ja kaks osakonnajuhatajat käisid märtsi keskel lähetuses Šveitsis, täpsemalt Genfis ÜRO üritusel ja autonäitusel, ning veetsid muu hulgas aega suusatades.