Tänasel ühisel pressikonverentsil koos Läti värske peaministri Krišjānis Kariņšiga sõnas Jüri Ratas, et kahepoolsel kohtumisel arutati, kuidas saaks mõlemad riigid hakata rohkem ühte jalga käima ka e-teenuste korraldamisel.

„Me rääkisime täna ka sellest, et Läti ja Eesti võiks astuda kiiremaid samme digitaliseerimise osas riigipiiride üleselt ja leida ühiseid e-teenuseid, mis on olulised meie elanikele ja ettevõtetele,” sõnas Ratas.

Kariņš lisas ühisel pressikonverentsil omalt poolt, et Eesti on digitaliseerimise puhul Euroopas eeskujuks ning paberivaba mõttelaadi tuleb veelgi rohkem Euroopasse viia.

„Me tõepoolest rääkisime projektidest, mis võiksid üle piiri tuua meile praktilist kasu,” sõnas ta.

Lisaks vestlesid peaministrid omavahel Rail Balticust, elektrivõrgu desünkroniseerimisest ning Euroopa Liidust ja Brexitist. Peaministrid olid ühisel seisukohal, et Brexiti puhul on ülioluline saavutada brittide lahkumine liidust leppega.

„Tähtis on, et brittide otsusest hoolimata säilitaksime Baltiriikide tugeva suhte Suurbritanniaga. Nad on meile väga tähtsad strateegilised partnerid,” märkis Kariņš.

Alles kaks nädalat tagasi ametisse saanud Kariņš oli pressikonverentsil õige lõbusas tujus, tutvustades pressikonverentsile kogunenutele oma teadmisi Eestist ja eesti keelest.

„Aitäh ja Tere! Nii palju ma eesti keelt oskan. Ma olen Stenbocki majas, aga enne teadsin ainult Kaubamaja. Loodan, et mu sõnavara tulevatel kuudel areneb,” märkis värske Läti valitsusjuht.

Eesti alkoaktsiiside tõstmise tagajärjel plahvatuslikult kasvanud eestlaste Läti alkoturismi kohta sõnas ta, et kuigi alkohol ei ole just parim põhjus riigi külastamiseks, võetakse Lätis kõik külalised lahkelt vastu. Ta rõhutas, et on huvitatud sellest, et Lätist hakkaksid huvi tundma ka Eesti ettevõtjad, kes võiksid luua riigis töökohti ja arendada majandust.