15. juuni pärastlõunal jalutas Alla Bondar oma õe ja kolme tütrega Lasnamäel. Alla tütar, 7-aastane Adelia jooksis seltskonnast pisut ette, kuid peatus äkki, sest nägi nende suunas jooksmas suurt koera, kel rihm järel lohisemas. Tüdrukutirts seisis paigal ja lootis, et koer muudab viimasel hetkel trajektoori ning möödub neist kaugemalt, kirjutab MK Estonia.

Tüdruk hakkas ehmatusest oma ema poole jooksma, koer tema kannul. Koer hüppas piigale peale ja paiskas viimase vastu maad. Rüselusest koeraga sai tüdruk marraskil kõhu, kaks õmblust ja psühholoogilise trauma - meeletu hirm koerte ees.

Lapse ema kirjeldas nähtut õudusega. „Me olime Adeliast umbest kümnekonna meetri kaugusel. Koer paiskas ta maha, hüppas ta peal,” rääkis ta. „Ma jooksin koera juurde ja tirisin teda tüdruku pealt ära, aga koer ei allunud mulle ja ründas Adeliat uuest ja uuesti..”. Pisut hiljem saabus sündmuskohale koera omanik, kes haaras rihmast ja nentis vaid, et tegu on ju kutsikaga.

Bondar pahandas, et koera omanik ei näidanud vähimatki huvi üles lapse olukorra või tervise vastu. „Ta isegi ei küsinud, kuidas saaks meid aidata.”

Bondar ja juhtunut pealt näinud Olga esitasid koeraomaniku vastu politseisse ka avalduse ning asitõendina video juhtunust. Sotsiaalmeedias hoiatavat videot jaganud Olga postituse all aga selgus, et see ei ole esimene kord, kui sama koer Lasnamäel inimesi ründab.

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti (Mupo) pressiesindaja Meeli Hunt tõdes, et politseist on neile tõesti vastavasisuline teade edastatud.

„See on väga kahetsusväärne juhtum, kus kannatada sai väike laps,” möönis Hunt. Küll aga märkis ta, et kuna mupo on alustanud menetlust, siis ei saa nad juhtunut rohkem kommenteerida.