“Meid on endiselt liiga vähe, me oleme endiselt liiga vaesed. Me vaevleme paljude lahendamata probleemide kallal: haldusreform, stabiilne eelarvepoliitika — mul tuli kananahk ihule, kui lugesin riigikontrolli ettekannet, mille kohaselt kavatseb Eesti oma laenukoormust viiekordistada, võlalõks, kuhu me võime lihtsalt kukkuda, võtab meie noortelt otsustamisõiguse käest ära,” nägi Laar tulevikuohtu.

Vaata videost,mida Laar rääkis eestlastes pesitsevatest hirmudest!

“Jätkusuutlik energiapoliitika — energia hindade tõusu prognoosid on hirmuäratavad. On vaja kaaluda kõiki lahendusi: gaasitootmise demonopoliseerimiseks, tuumajaama rajamiseks jne.”

“Meid ei vii edasi arutelu, kes on süüdi. Suur vastuolu peitub meis kõigis istuvas hirmus: “parem on vanamoodi edasi minna”. Ma ei tea, kas see tuleb orjaajast, kas me kardame, et viiakse mõisatalli ja antakse kümme sirakat või mis, aga hirm uute lahenduste ees on meis kõigis, poliitikutes, aga ka ülejäänud ühiskonnas,” tõdes Laar.

“Nii, nagu meil on olnud ametis inimesed, kelle nimi tinglikult on olnud Mr. Euroopa Liit või Mr. Nato, peaks meil olema nüüd ametis ka Mr. Investeering. Kui me vaatame kas või oma kliimat, siis näeme, et keegi siia vabatahtlikult tulla ei taha. Investeeringud tuleb tuua, need ei tule ise,” rääkis ta.

Laari sõnul vajame kultuuri edukaks ekspordiks pikaaegset arengukava.

Veel rääkis ta rahvastikuprobleemidest. “Noorte perede programm on ülioluline. Praegu on õnnestunud meil toetada laste sünnitamist ja kasvatamist 1,5 aastani. Aga ka hilisemist kasvatamist on vaja toetada, ainuüksi selle pärast, et meie vanemad põlvkonand on vaja ära elatada. Probleem ei ole ju ometi see, et meie pensionärid kauem elavad, vaid see, et meil on liiga vähe lapsi,” rõhutas Laar.