Uue tänavavalgustuse saavad Kuressaare, Valga, Võru, Jõhvi, Haapsalu, Keila ning Paide.

Lisaks viiakse ellu soojustorustiku rekonstrueerimistööd 13. kaugküttepiirkonnas ja rekonstrueeritakse 11 katlamaja.

Programmis osalemisel tuleb linnadel katta omafinantseering kümne protsendi ulatuses ning projekti käibemaksu osa. Juhul kui mõni linnadest ei täida finantseerimisega seotud nõudeid, valitakse programmi ostjaga kokkuleppel uus linn.

Programmi elluviimist hakkab korraldama SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK).

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ütles valitsuse pressikonverentsil, et kokku uuendatakse üle 11 000 valgustuspunkti, mis annab võrreldes praegusega energiasäästu umbes 66 protsenti.

Ministri sõnul ei kuulu vahetamisele need valgustid, mis viimase viie aasta jooksul on juba uuendatud või hiljuti paigaldatud.

Peaminister Andrus Ansip kiitis Anne Sullingut ja Hanno Lampi tänu kellele on Eesti üleliigsete saasteühikute müügist saanud 400 miljonit eurot.

Eesti on koos tänase tehinguga kokku sõlminud 21 kasutamata saastekvoodi kauplemistehingut, kogusummas ligi 400 miljonit eurot, mille raames renoveeritakse 480 riigi ja kohaliku omavalitsuse hoonet, sadu korterelamuid ning eramaju, püstitatakse kolm tuuleparki ja 6 koostootmisjaama, renoveeritakse 15 katlamaja ning ligi paarsada kilomeetrit kaugküttetrasse, antakse sotsiaaltöötajate ja teiste avaliku teenuse osutajate kasutusse 507 elektriautot, rajatakse kogu riiki kattev elektriautode laadimisvõrgustik ning toetusskeem elektriautode ostuks, soetatakse maakonnaliinidele 120 keskkonnasäästliku bussi, Tallinna linnale nr. 4 trammiliini tarvis uued trammid ning teatritele uued lavavalgustussüsteemid ja teatribussid.