Eilsel riigikogu istungil pidas Taavi Rõivas esmalt ettekande valitsuse moodustamise aluste kohta ning seejärel oli võimalus riigikogu liikmetel esitada küsimusi. Esimesena võttis sõna Jevgeni Ossinovski, kes saatis kriitikanoole Kristen Michali majandus- ja taristuministriks nimetamise kohta.

"Olete otsustanud teha Kristen Michalist majandus- ja taristuministri. Tegemist on ministriga, kes vastutab Eestis vist kõige suuremal määral riigivara heaperemeheliku ja ausa valitsemise eest. Teatavasti ilmnesid nimetatud isiku suhtes mõned aastad tagasi mõned muret tekitavad asjaolud, mis seadsid tugevasti kahtluse alla tema sobivuse sellele ametikohale. Kuna lõpuks neid kahtlusi ei kinnitatud ega lükatud ümber, siis paljuski taandus küsimus lõpuks usule. Peaminister Andrus Ansip on öelnud, et tema usub Kristen Michalit. Siit mu küsimus: peaministrikandidaat Taavi Rõivas, kas sina usud Kristen Michalit?" seisab riigikogu stenogrammis.

Ossinovski viitas oma küsimuses Reformierakonna rahastamisskandaalile 2012. aastal. Samuti jättis Ossinovski ainsana koalitsioonipoliitikutest hääletamata, kui oli aeg hääletada Rõivasele valitsuse moodustamise volituste andmise üle.

Uurides Sotsiaaldemokraatliku erakonna peasekretärilt ja äsja ametisse nimetatud kultuuriministrilt Indrek Saarelt, mida tema arvab erakonnakaaslase sõnavõtust, siis Saare sõnul on kõigil saadikutel lubatud peaministri käest küsimusi küsida ning konkreetsel juhtumi puhul on sama küsimust tõstatatud ka avalikkuses. "Küsimuses endas polnud midagi uut, aga tõepoolest, kui koalitsioonikaaslane esitab üsna terava küsimuse, see on mõnevõrra tavapärasest käitumismustrist üllatav," selgitas Saar Delfile.

Peaministrikandidaat Taavi Rõivas vastas Jevgeni Ossinovski küsimusele, et ta ei usu mitte ainult Kristen Michalit, vaid usub kõiki valitsuse liikmeid ning on neid alati valmis kaitsma avalike ja mitteavalike rünnakute eest. "Selliste rünnakute eest kavatsen ma oma valitsuse liikmeid kindlasti kaitsta, nii nagu ma olen seda teinud oma parima äranägemise järgi ka praeguse valitsuse puhul," seisab riigikogu stenogrammis.