“Aga loomulikult oli see sama. Inimesed kaitsesid oma huve, oma mälu, oma au. Kas siis venelasel ei tohi au olla ainult selle pärast, et venelane elab Eestis,” vastas Klenski Delfi-TV küsimusele, kas Pronksiöö oli venelaste jaoks sama, mis eestlastele Balti kett.

Klenski hinnangul on põhiline, et iga Eesti elanik täidaks seadusi, kuid riigi armastamine ei saa olla kohustuslik. “Ma pean olema seaduskuulelik. See on minu kohustus riigi ees,” kinnitas ta. “Ma ei pea riiki armatama. Üheski riigis ei ole kirjutatud põhiseadusesse, et riiki tuleb armastada. Riik on aparaat, me maksame riigile, et ta teenindaks meid,” selgitas Klenski, kelle kinnitusel ei tohi segi ajada riiki ja kodumaad.

“Me peame armastama oma kodumaad, oma rahvast, oma peret, oma naist ja lapsi. Meil segatakse aga kaks asja ära — riik ja kodumaa on üks ja sama. Ei ole üks ja sama. Kui riik on minu huvides, ma lähen ka riiki abistama, kui riik on minu vastu, pean ma ka riigile vastu hakkama seaduste raames, mida me tegimegi,” rääkis Klenski.