"Reformierakond on läbi aja olnud erakond, kelle sõna maksab, ja kui erakonna juhatus ja volikogu on millelegi heakskiidu andnud, siis sellel on kogu erakond selgelt taga," sõnas Rõivas, lisades, et mõistab erakonnakaaslaste küsimusi, kuid on kindel, et kõigile küsimustele on vastused olemas. "Neid küsimusi on olnud palju nendel, kes on natuke vähem informeeritumad olnud ja kes on aruteludest ühel või teisel põhjusel eemale jäänud. Aga hea tahtmise korral ise aktiivselt huvi tundes on neil võimalik vastusi saada."

Rõivas on kindel, et koalitsioonilepe on realiseeritav, kuigi see vajab väga suuri pingutusi. Ta toob võrdlusena täna avalikuks tulnud Soome koalitsioonileppe, kus on Eestiga sarnane tee valitud.

Küsimusele, kas riigile on üldse vaja suuri pingutusi, vastas Rõivas, et loomulikult, sest valitsuse eesmärk oli paika panna suured väljakutsed, millele peab vastama: et Eesti oleks kindlamini kaitstud ja et majandus kasvaks. "Mina ei kavatse olla sellise valitsuse peaminister,kes midagi ei tee ja kes istub lihtsalt käed rüpes," sõnas Rõivas.

"Muidugi oleks teoreetilist sellist valitsust võimalik teha, mis istub käed rüpes ja vaatab, et küll on lihtne elu, ootab hommikul päikesetõusu ja õhtul päikese loojumist. Aga sel juhul tehku seda keegi teinud - minu juhitav valitsus on võtnud ambitsioonikad eesmärgid. Mööname, et need ambitsioonikad eesmärgid vajavad ka teatud katteallikaid, aga me oleme valmis põhjendama, miks just sellised katteallikad on vajalikud. Igaüks, kes on valmis argumenteritud diskussiooniks, küllap saab ka oma vastused," kinnitas Taavi Rõivas