Pressikonverentsil olid Keskerakonna volikogu esimees Kalev Kallo ja riigikogu liige Aivar Riisalu. Viimane lükkas tagasi oletuse, et Tarand ei taha Savisaarega sama foto peale jääda.

Riisalu tuletas meelde, et Savisaar ja Tarand on ühe korra sama pildi peale jäänud. See oli kahe aasta eest, kui mõlemad olid riigikogus ühe riiklikult olulise teema käsitlemise juures esinema kutsutud ja istusid seetõttu ilusti kõrvuti sama laua ääres.

Riisalu lisas, et Eesti on nii väike, et siin satuvad kõik aegajalt kõigi teistega koos mingit asja ajama.

Antud foto riigikogust on olemas Delfil, ent mitte teistel meediakanalitel. Lisaks pole ühelgi meediakanalil värsket fotot Savisaarest ja Tarandist üheskoos ning samuti pole meedial ühtegi fotot Savisaare ja Tarandi käesurumisest.

Keskerakonna volikogus oli täna kohal 109 liiget, välja jagati 101 valimissedelit, 94 inimest hääletas Tarandi poolt ja seitse olid vastu.

Riisalu tunnistas, et peamiseks vastuargumendiks Tarandile oli paljude keskerakondlaste arvamus, et presidendikandidaat võiks Keskerakonnast endast tulla.

Keskerakonna volikogu otsustas Keskerakonna teatel anda erakonna juhatusele volitused töötada kuu aja jooksul välja ja kahepoolselt allkirjastada Keskerakonna ja presidendikandidaat Indrek Tarandi vaheline ühisdeklaratsioon, mis sõnastab poolte seisukohad Eesti ees seisvatele väljakutsetele.