Tseremoonia möödus sõbralikus õhkkonnas, enne presidendi saabumist tegid uued ministrid omakeskis nalja, kas peaks rivistuma pikkuse või vanuse järjekorras.

"Soovin jõudu ametisse astuvale valitsusele. Oma ideede õigsust saavad koalitsioon ja opositsioon testida järgmistel riigikogu valimistel. EL-i eesistumise ajal vajame tavapärasest suuemat sispoliitilist töörahu, sest tulekul on ka KOV valimised. Peame näitama, et oleme ustav NATO liitlane ning avatud läänemeelne demokraatia," ütles uuele valitsusele president Kersti Kaljulaid.

"Tahaksin tänada ka lahkuvat valitsust. Ei olnud halb töö, nii mõnigi nende algatus on üle võetud uude koalitsioonilepingusse," lisas Kaljulaid.

Ratas ütles, et mõistab vastutust ning teenib koos valitsusega Eesti riiki.

Ametivande annab uus valitsus ülehomme riigikogus.

Valitsus astub ametisse koosseisus peaminister Jüri Ratas, majandus- ja taristuminister Kadri Simson, haridus- ja teadusminister Mailis Reps, maaeluminister Martin Repinski, regionaalminister Mihhail Korb, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, kultuuriminister Indrek Saar, välisminister Sven Mikser, siseminister Andres Anvelt, ettevõtlus- ja majandusarengu minister Urve Palo, kaitseminister Margus Tsahkna, sotsiaalkaitseminister Kaia Iva, justiitsminister Urmas Reinsalu, rahandusminister Sven Sester ja keskkonnaminister Marko Pomerants.