Iva sõnul ei olnud tänane koalitsiooninõukogu istung väga pikk. "Küsisime koalitsioonipartnerilt, mis on need põhjused, kuidas see asi on nii kaugele jõudnud, et meie suhe on selles osas lõppenud," rääkis Iva.

Iva sõnul kinnitas Reformierakond IRLile mõnevõrra üllatuslikult, et asjad ei ole veel lõppenud. Iva sõnul jälgib IRL nüüd, mis edasised päevad toovad. "Antud hetkel kahetist situatsiooni siin ei ole," sõnas ta.

Iva sõnul ei kaldu IRL praegusel hetkel emotsioonidesse. "Meil on valitsusvastutus ja oma tööd peab valitsuskoalitsioon tegema sõltumata sellest, kas on halvemad või paremad päevad ning seda (oma tööd - toim.) IRL kindlasti teeb," ütles Iva.

President Toomas Hendrik Ilves kohtub sel nädalal kõigi parlamendis esindatud erakondade esindajatega, et arutada peaminister Andrus Ansipi lahkumisavalduse järel tekkinud olukorda.

Täna hommikul kohtus president Kadriorus sotsiaaldemokraatidega, kes on juba kaks päeva pidanud koostööläbirääkimisi Reformierakonnaga. Pärastlõunal olid Kadriorus IRLi esindajad. Homseks ootab president Kadriorgu Keskerakonda ja kolmapäevaks Reformierakonda.

Peaminister Andrus Ansip viis oma lahkumisavalduse presidendile 4. märtsil ja luges selle täna ette ka riigikogule.

Presidendil on valitsuse tagasiastumise päevast alates aega 14 päeva, et teha valitsuse moodustamise ettepanek uuele peaministri kandidaadile.

Kõige tõenäolisemalt on selleks Reformierakonna peaministrikandidaat Siim Kallas.

Seejärel esitab peaministri kandidaat 14 päeva jooksul riigikogule ettekande valitsuse moodustamise alustest. Riigikogu otsustab avalikul hääletusel peaministrikandidaadile valitsuse moodustamise volituse andmise.

Peaminister esitab seitsme päeva jooksul valitsuse koosseisu presidendile kinnitamiseks, presidendil on valitsuse koosseisu kinnitamiseks aega kolm päeva.

Uus valitsus astub ametisse ametivandega riigikogu ees. Sellest hetkest algavad uue ja lõpevad tagasi astunud valitsuse volitused. President vabastab eelmise valitsuse ametist, mille kohta avaldatakse otsus Riigi Teatajas.