"Valimiste eel visatakse alati õhku mingi pall, mis pärast valimisi osutub tühjaks mulliks," illustreeris Simson oktoobris puhkenud Keskerakonna musta rahastamise skandaali. "Pärnu valijad on aga  targad - sajakordne häältevahe minu ja Mart Viisitamme vahel näitas, keda usuti," tõdes ta.

Simson nentis, et 2003-2004 toimisid erakonnad teistmoodi ja paljud reeglid, mis toona kehtisid, ei ole nüüd enam aktsepteeritavad. "Kõik mängivad nüüd puhtamat mängu," kinnitas ta.

Tema hinnangul on Keskerakond teistest suurema avalikkuse tähelepanu all. "See on kuidagi nii kujunenud. Me peame teadma, et meid kontrollitakse läbi kümnekordse suurendusluubi ja meile kehtivad reeglid rangemalt. Tekitame palju elevust," rääkis Simson.

Eesti poliitika ja erakonna tuleviku kohta ütles Simson, et riigikogus peaks olema viis erakonda, et oleks võimalik nii-öelda vahestarte teha. "Neli on liiga vähe, et anda võimalust valitsust ümber kujundada, kui selle tagant on toetust kadunud," arvas ta.

Simson lisas, et uus jõud võiks pakkuda alternatiivi just parempoolsete erakondade valijale, kes on hetkel pettunud ja valikuvõimaluseta. "Ministrid räägivad, et kõik on ju korras, miks te meid ei kiida? Kuid inimesed vaatavad avatud pilguga ringi ja tahavad teistsuguseid lähenemisi," ütles ta. Simson kritiseeris ka sotse, öeldes, et nad kipuvad olema liiga pehmed ja paindlikud ja oma väärtusi paremerakondadega koostööd tehes minetama.

Erakonnast lahkunud Deniss Boroditši ja Keskerakonna lahkujate kohta üldiselt ütles Simson, et neil kehtib justkui kaheksa aasta norm. "Esimene suur minemine oli 1996, siis 2004 ja 2012. Ma ise olen 18 aastat vastu pidanud ja pole minemisele mõelnud," kinnitas ta.