Reformierakondlane Urmas Kruuse esitas peaministrile küsimuse, mis puudutas rahvuskonservatiivist maaeluministri parteilist sekkumist toiduohutusse. Ta selgitas, et veterinaar- ja toiduohutuse süsteem ning rõhutas, et sellel on paar olulist nurgakivi: üks on seotud läbipaistvuse ja sõltumatusega, teine teaduse ja teadmispõhiste regulatsioonide ja ekspertiisiga.

"Sellel suvel on nn listeeriaskandaalis kerinud üsna sellise, minu arvates omapärase ja ohtliku tendentsi, kus minister Mart Järvik tegelikult ühelt poolt on avalikkusele seda protsessi kirjeldanud omasoodu, jättes mõned asjad enda teada, ehk võiks öelda, et sulaselge valetamisega, nii kui kommenteerida mõnes mõttes ka ajakirjanduse väljauuritud fakte," rääkis Kruuse. Teise tahuna tõi riigikogulane välja parteilise juhtimise antud küsimuses.

Kuna Järvik ei ole Kruuse sõnul aldis riigikogu liikmete küsimustele vastama, pöördus Kruuse küsimusega hoopis peaministri poole ning viitas, et Ratas lubas oktoobrikuisel pressikonverentsil, et teeb endale selle asja selgeks ning uurib välja ka seni avalikkuse eest varjatud kirjavahetuse. Nõnda esitaski ka valitsusjuhile küsimuse, kas too on jõudnud selle asjaga tegelda ning leiab ka, et minister Järvik on oma sõnavõttudega olnud vassiv ja avalikkusele valetanud.

"No ma ütlen teile niiviisi, et täna mulle teadaoleva info põhjal ei saa ma anda hinnangut, kas ta on valetanud," sõnas Ratas küsimusele vastates ning lisas, et iga minister peab suutma oma haldusala küsimusi veenvalt ja ammendavalt avalikkusele ja loomulikult riigikogu liikmetele selgitada. "Olen nõus, et antud juhtumis on endiselt üleval mitmeid küsimusi, millele tuleb maaeluminister Mart Järvikul anda selgeid ja põhjalikke vastuseid."

Ratas lisas, et Järvik on väljendanud rahulolematust oma valitsusalas toiminud info liikumisega ning avaldas lootust, et need probleemid on osapoolte koostöös praeguseks omavahelises suhtluses ületatud.