Nõukogu esimes Arne Mikk ütles tänasel pressikonverentsil, et nõukogu ei tolereeri Eesti Ekspressi artiklites kirjeldatud käitumist ega ülekohut töötajate vastu. "Konsensuslik kokkuvõte on, et artiklis kirjeldatud suhtlusviis ei ole korrektne ega vasta teatri väärtustele," sõnas ta.

Nõukogu kuulas täna ära ka teatrijuhi Aivar Mäe selgitused. Kuna nendeni pole seni jõudnud ühtki kaebust ja nõukogul pole volitusi kedagi süüdi või õigeks mõista, siis plaanitakse arutellu kaasata teatri usaldusisikud ja asja lahendamisega edasi minna.

Mäe jääb ametisse

Mäe jääb ametisse ja läheb kohe korralisele puhkusele, mis nõukogu sõnul pole seotud praeguste ahistamissüüdistustega. Mäe pidavat Miku sõnul järgmisel nädalal oma juristidega kohtuma, et edasised sammud paika panna.

Nõukogu esimees märkis, et Mäe avaldas tänasel kohtumisel oma käitumise pärast kahetsust. "Mäe on teatraalne inimene, kes on nüüd aru saanud, et muutunud ajas ei võta uus generatsioon paljusid tema nalju vastu. Ta saab aru, et tema käitumismaneer või suhtumine peab ja saab totaalselt muutuma," ütles Mikk. Samas nentis ta, et edaspidi jäävad Estonia teatri koridorid süngeks, sest töötajad ei julge enam üksteist "kallistada ja suudelda", sest seda võidakse valesti mõista.

Nõukogu aga kinnitas ka, et ootab jutule töötajaid, kes on Mäe poolt ebaväärikat käitumist kogenud. Pöördujatel on nõukogu sõnul nende lubadus, et isikud hoitakse saladuses.

Loe lähemalt otseblogist, kuidas nõukogu liikmed tänasest kohtumisest aru andsid:

Politsei julgustab alandamist kogenud töötajatel nende poole pöörduma

"Mõistame, et emotsionaalselt on tegemist väga keeruliste üleelamistega, ent julgustame kõiki, kes tunnevad, et neid on vääriti koheldud, politseisse pöörduma. Edastasime läbi artikli autori naistele ka politseiniku telefoninumbri, kellele helistades saavad nad oma loo ära rääkida ja nõu küsida," ütles kesklinna jaoskonna ennetus-menetlustalituse juht Jelena Mirošnitšenko eile Delfile.

Mirošnitšenko sõnas, et teinekord kardavad naised sarnaste juhtumite puhul politseisse pöörduda, sest arvavad, et nende nimed tulevad kuidagi avalikuks. "Meie poole pöördujaid politsei ei avalikusta," kinnitas ta.

"Tahame naisi, kes räägivad avaldatud artiklis oma kogemusest väidetava seksuaalse ahistamisega töökohas, aidata. Palume kõigil artiklis kirjeldatud episoodides osalenutel ja tunnistajatel pöörduda esimesel võimalusel politsei poole," sõnas Mirošnitšenko.