„Eesti lähimad naabrid tähistavad täna oma riigi sajandat juubeliaastat,“ sõnas riigikantselei EV100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu. „Lätit ja Eestit seob ühine ajalugu ja keerdkäigud vaba riigi saavutamise teekonnal. Oma headele sõpradele soovib Eesti riik õnne Läti riigihümni laulmisega,“ lisas Kasterpalu.

Vabariigi valitsuse liikmed kogunesid õnnitluslaulu esitamiseks Läti suursaatkonna sisehoovis kell 11. Collegium Musicale kammerkoori ja Kaitseväe orkestri saatel esitatati Läti riigihümni „Dievs, svētī Latviju“.

Täna heisatakse Läti Vabariigi 100. aastapäeva puhul ka Eesti lipud.

Sinimustvalged lipud heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. „Lisaks riigi- ja omavalitsusasutustele on Eesti lippu oodatud heiskama ka kõik kodumajapidamised, ettevõtted ja organisatsioonid,“ ütles riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed. Lipud heisatakse hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.

Videolt ja fotodelt on näha, et lõunanaabreid polnud õnnitlema tulnud ÜRO ränderaamistiku pärast tülli pööranud välisminister Sven Mikser (SDE) ja justiitsminister Urmas Reinsalu (Isamaa).