Pearabi solvamine päädis arestiga

Koti rünnati möödunud laupäeval, kui ta oli teel sünagoogi. Videos on kuulda viiteid fraasile "juudid ahju" ning samuti ka Adolf Hitlerit ülistav lausepaar. Videosse jäänud kurjategija tabati. Teisipäeval toimunud istungil määras kohus mehele karistuseks kaheksa päeva aresti avaliku korra rikkumise ning narkootilise ja psühhotroopse aine tarvitamise eest.

Delfi andmetel on tegu 27-aastase Veigoga, kes on varemgi seadusega pahuksis olnud. Näiteks sai ta karistada jalgratta varguse eest. 2012. aasta jaanuaris aga ronis ta Tartus sõiduauto kapotile ning seejärel lõhkus ta juhiukse klaasi ja tungis ühele inimesele kallale. Veigo oli sel ajal purjus. Mehe vaadetele viitab see, et Facebookis jälgib ta Odinlaste gruppi, samuti ühte pagulastevastast lehekülge.

Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit sõnul alustati menetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb vaenu õhutamist. "Seaduses on vaenu õhutamise eelduseks, et kutsutakse üles vihkamisele ja vägivallale, millega kaasneb oht kellegi elule, tervisele või varale. Kuna selle juhtumi puhul puudus üleskutse ja seega reaalne oht, siis kvalifitseerimise väärteo ümber avaliku korra rikkumiseks ning kohus nõustus sellega," ütles Saarniit.



Helme ähvardaja pääses puhtalt

Jaga
Kommentaarid