Kohalolijatele kinnitati, et Russalka kõrval asuv piknikukoht jääb samal kujul alles ka pärast Reidi tee ehitamist: "Ainult autotee on lähemal." Seejärel rullus lahti projekti plaani ning linnakodanikele selgitati veel kord üle, kust peaks kulgema sõidutee ning mitu rada seal on. Rannajoonele osutades näidati, kuhu ehitatakse jalgrattatee ning jalakäijate promenaad.

Kui pikniku eestvedaja Tuuli Roosma soovis Taavi Aasale edasi anda kokku kogutud, paberile prinditud ning punase lipsuga kaunistatud linnakodanike ettepanekud seoses Reidi teega, siis Aas neid vastu ei võtnud. Nimelt on linnal kõik ettepanekud juba olemas ning tabelitessegi pandud.

Tallinna linnavalitsuse üleskutsele saata Reidi tee tänavaprojektile täiendavaid ettepanekuid 10. maiks reageeris üle paarisaja inimese. Ettepanekute esitajate hulgas olid ka kodanikuühendused, kodanikualgatuste ekspertrühmad, Tallinna ülikooli ekspertrühm ja Arhitektide Liidu juhatus. Kokku esitati üle viiekümne erineva ettepaneku.

Kuidas linn ettepanekuid analüüsis ja missugustega neist peeti vajalikuks arvestada, loodeti teada saada piknikule kutsutud Tallinna linnapea kohuseid täitva Taavi Aasa käest. Linnakodanike peamiseks ideeks oli Reidi tee ehitamise planeerimine edasi lükata, et saaks senisest veelgi põhjalikumalt eri huvigruppide arvamusi ära kuulata.

Sellele ütles Aas linna esindajana kindla "ei", sest tema sõnul on Reidi tee ehitamist inimesed nii kaua oodanud. Seepeale kostus piknikuliste seast nurinat ning küsiti, kes ikkagi ootab?

Vaata lähemalt videost!

Tallinna linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni ettepanek on koostada enne Reidi tee rajamist pikaajalist liiklusvoogude prognoosi arvestades Kesklinna piirkonna liikuvuse kava aastani 2036.

Samuti leiti, et avalikkusele tuleb tutvustada keskkonnamõjude analüüsi arvestades, et Reidi tee piirkond on Maa-ameti andmetel üleujutuspiirkond, mida mõjutavad ka tormid ja kevad-talvine jäämurd.

Üks linnakodanik on välja toonud, et Kadrioru trammiliini Viimsisse pikendamise idee. "Trammiliini pikendamine ja kiire trammiühendus Viimsiga aitaks tõenäoliselt märkimisväärselt vähendada liikluskoormust Pirita teel ja seega vähendada ka kavandatava Reidi teele jõudva liikluse mahtu," on ettepanekus välja toodud.