Seni teadaolevalt langesid ööl vastu reedet, 5. detsembril Tallinna-Tartu maanteel rünnaku ohvriks kaks inimest. Neist ühe, 43-aastase Kajari, võtsid ründajad endaga kaasa ja tema asukoht on praeguseni teadmata. Politsei teeb kindlaks mehe asukohta ja otsib juhtunu tunnistajateks olnuid.

Ööl vastu 5. detsembrit liikus Järvamaalt Tallinna suunas hõbedane sõiduauto Mercedes-Benz. Esialgsetel andmetel takistati südaöö paiku Ardu kandis maasturiga selle auto edasiliikumist ja toimus tulistamine.

Üks autos viibinutest jäeti vigastatuna sündmuskohale koos sõiduautoga maha ja teise võtsid ründajad endaga kaasa. Sõiduautos viibinud naine on praegu ravil haiglas, tema seisund ei ole eluohtlik. Kaasa võetud mehe asukoht on siiani teadmata.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad vabaduse võtmist seadusliku aluseta ja tapmise katset.

Lääne prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Margus Sass ütles, et politsei tegeleb selle juhtumiga täie tõsidusega ja töös on erinevad versioonid.

"Me ei saa meile teadaoleva info alusel välistada, et mees, kellelt vabadus võeti, võib olla seotud nendega, kes ta endaga kaasa viisid," ütles Sass. "Julgen kinnitada, et Tallinna-Tartu maanteel sõitmine on ohutu ja ei ole vaja karta, et kedagi juhuslikult rünnata võidakse."